ZZP-ers

U kunt als zzp’er ongewild in een situatie terecht komen, waarin u gedwongen wordt om uw werkzaamheden (tijdelijk) stil te leggen, zonder de bescherming van de rechten die werknemers in loondienst doorgaans hebben; u kunt ziek worden, er kan een conflict over de afspraken met uw (vaste of tijdelijke) opdrachtgever ontstaan. Dat alles kan van invloed zijn op uw lichamelijke of geestelijke gezondheid en - ook niet onbelangrijk - op de voor zzp’ers zo noodzakelijke, veilige financiële buffer.

Wanneer u de gevraagde werkzaamheden niet op tijd kunt leveren, ontstaat een ongewenste situatie die snel opgelost dient te worden. Eeen werkgever is bij verzuim van een werknemer verplicht om een arbodienst in te schakelen. Voor u als zzp’er is de situatie uiteraard compleet anders. Nog niet alle instanties die betrokken zijn bij het verzuimproces en verzuimbeleid (bedrijfsartsen, uitkeringsinstanties) zijn helemaal ingericht op de zzp’er. Toch een belangrijk deel van de beroepsbevolking anno nu. Daarbij moet de dienst rekening houden met zowel het zzp-ersbelang als uw persoonlijke belang.

Voor een onafhankelijk en goed advies over uw rechten en plichten als zzp’er en opdrachtnemer kunt u nu bellen met De Verzuimtelefoon, 0900-medisch. Daar kunt u antwoord krijgen op vragen over bijvoorbeeld ziekteverzuim, contractverplichtingen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid, arbowetgeving zoals die geldt voor werkgevers en werknemers, chronische ziekten en professionele hulp bij arbeidsre-integratie, ook voor zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel). De medewerkers van De Verzuimtelefoon geven u deskundig advies over uw positie als zzp’er ten opzichte van alle betrokkenen bij uw ongewilde verzuim.

Daardoor weet u precies wat u mag verwachten van de overheid, van de arbodienst, van een bedrijfsverpleegkundige of bedrijfsarts die u consulteert en aan welke verplichtingen u zelf gebonden bent als ondernemer met de status zzp. Daardoor heeft u minder zorgen over het verloop van uw verzuimsituatie en de behartiging van uw belangen als zzp’er in een bedrijfje zonder overig personeel. 

 Betaling van het telefonisch advies vindt plaats per tik, tegen een tarief van € 0,80 per minuut.

U bent er ook als zzp’er altijd verzekerd van een onafhankelijk, deskundig en betaalbaar advies!